Onze honden

Wij hebben twee prachtige Barbets.

CIMG4316 De stamboomnaam van Ylka is Quaciëndas Sangria Georgii, zij is een zwarte Barbet, geboren op 16 februari 2012. Zij is de dochter van Amy (Quaciëndas Amy Unique) en Nelum-Himalis Diamant. Amy is de dochter van de Udine di Barbochos Reiau de Prouvenco. Het nest waaruit Amy komt is het eerste Barbetnest in Nederland.

Ylka is een lieve rustig hond. Zij houdt van een spelletje, maar wel op het moment dat zij daar ook zin in heeft. Wij zeggen wel eens ‘er zit een echt kop op’. Zij weet heel goed was zij wel en wat zij niet wil. Ylka is heel aanhankelijk en is graag in onze nabijheid. Haar heupen zijn vrij van HD (HD-A). Haar ogen zijn vrij van erfelijke ziekten (december 2014, mei 2018)). Ylka heeft een MyDogDNA.

De stamboomnaam van Xena is Draba von Springbell, een fawn Barbet (blonde vacht),  geboren op 1 januari 2014. Xena is geboren in Zwitserland uit een combinatie van een Nederlandse vader Quaciëndas Misiu Miedzy-Nami en een Zwitserse moeder Roikanneidon Aurinko.

Xena is een aanhankelijke hond, die het heerlijk vindt om de hele dag rond te rennen en spelletjes te spelen. Ze vindt het heerlijk om voor je te werken. Xena heeft een MyDogDNA. In juni 2017 heeft Xena een zeer ernstige baarmoederontsteking opgelopen, dit heeft als gevolg gehad dat haar baarmoeder verwijderd moest worden. Dit betekent dat wij met Xena niet zullen kunnen gaan fokken. Zij zal bij de komende nestjes in de toekomst echter een prima ‘Nanny’ zijn!

De stamboomnaam van Ciera is Yéclaire Ciera Aura, zij is een bruine Barbet,   geboren op 15 november 2015. Zij is de dochter van onze Ylka en Baxter uit het zuiden van Frankrijk.

Ciera is nu nog een heerlijk jonge hond, die opgroeit in een roedel van drie honden. Haar tante Xena is heel verzorgend, zij zijn dan ook vaak samen te vinden. Het is een heerlijk aanhankelijk hondje en is er altijd graag bij!