Even voorstellen

Achter de kennel Y√©claire zit uiteraard ook een mensengezicht ūüôā

Mijn naam is Petra Bijl, ik ben getrouwd met Laurens en samen hebben wij drie zonen (1996, 1998 en 2001). De honden zijn mijn grote hobby. Onze eerste hond heette Sam en was een kruising Labrador/Groendael herder. Een schat van een beest, die wij helaas in 2006 op 12,5 jarige leeftijd hebben moeten laten inslapen. Altijd liep zij buiten bij ons op de kwekerij, totdat zij ‘op’ was.

In 2012 kwam Ylka (zwarte Barbet)¬†in ons leven. Ylka betekent ‘fakkel’ of ‘lichtpunt’. Na een zwaar ongeluk in 2011¬†moest ik weer meer rustig aan gaan bewegen. Dit kun je natuurlijk heel goed doen met een hond, dus een mooie reden om haar in ons leven te brengen. Daar hebben wij geen moment spijt van gehad. Ze is en blijft mijn lichtpuntje.

In 2014 kwam ook Xena (fawn Barbet) erbij vanuit Zwitserland. Een heel ander karakter, maar wel met het enorme lieve en aanhankelijk karakter van de Barbet dat wij al van Ylka kenden.

In 2015 is Ciera (bruine Barbet)  erbij gekomen, zij is een dochter van onze Ylka. Ciera is nu nog een heerlijk ondeugend meisje, die erg goed kijkt wat mama en tante doen, dan kan zij dat nadoen.

In het werkende leven, ben ik leerkracht in de bovenbouw van het basisonderwijs en eigenaar van een Borduurstudio en Borduurwinkel.